De route van Mijke Loeven - Jazz en de Walvis

Waar willen bekende buurtgenoten naar toe? Dit is de favoriete route van Bimhuisdirecteur Mijke Loeven:

13.00 REINIER BAAS

Ik ga beginnen om 13.00 uur met de 1-minuut composities van gitarist Reinier Baas. Een weergaloos goeie muzikant met een waanzinnige sound. Ik ben een ‘sucker for guitar’, dus heb niet veel nodig verder. Reinier is natuurlijk ontegenzeggelijk cool, eigenzinnig en heeft een ijzersterk gevoel voor humor.

14.00 XAVI TORRES

Daarna loop ik naar pianist Xavi Torres.  Heeft zo’n beetje alles gewonnen wat je kunt winnen. Komt uit Spanje, heeft in Amsterdam gestudeerd. Ik volg hem op insta en hij heeft de hele zomer gespeeld op jazzfestivals in Zuid-Europa. Ik durf te wedden dat hij een grote internationale carrière tegemoet gaat. En dan kunnen wij zeggen: we zaten er boven op. In kamer 221 van het Lloyd Hotel, op zondagmiddag 15 september 2019.

15.00 IAN CLEAVER EN GIJS IDEMA

Tot slot: trompet is het moeilijkste instrument ter aarde. En daarom kan ik er zo van genieten als de trompet bespeeld wordt alsof het geen enkele moeite kost. Alsof hoogte en snelheid vanzelfsprekend zijn. Ian Cleaver, mensen. 22 jaar. Ver voorbij techniek, zo je hart in.

 
Top