Ronald Snijders - Jazz en de Walvis

Dit jaar won hij de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste jazzprijs in Nederland: fluitist Ronald Snijders. Snijders (1951) heeft rond de zestig albums gemaakt met vooral eigen muziek. Daarin hoor je Amerikaanse en Braziliaanse jazz, soul, funk, kaseko en kawina. Snijders speelt net zo makkelijk met een orkest als in zijn eentje. En het swingt altijd. Chick Corea schreef eens over hem: “A great flautist and an excellent composer”. Kijk. Op Jazz en de Walvis speelt Ronald Snijders met een toetsenist.

Ticket: €9,50

Om 12.30 is er een lezing over de Boy Edgar Prijs, gegeven door Frank Jochemsen van het Nederlands Jazz Archief, in combinatie met het concert van Snijders om 14.00. Meer info vind je op de site.

Ticket: €19,50

 

J.F. van Hengelstraat 49

Tijden

Zondag 11 september

15:00 • 16:00 • 17:00 uur

* ieder concert duurt 30 minuten.

Locatie

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is aangelegd. Het diende als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen, vandaar de naam. Sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw bestaat het overwegend uit woningen. Midden op het eiland staat het massieve woongebouw The Whale, waar het festival haar naam aan dankt.

 


Programma 2022

 
Top